W dniach 24 - 25 sierpnia 2013 r. w Krakowie na placu Wolnica, odbył się finał 9 Małopolskiego Festiwalu Smaku. Producenci żywności prezentowali tam małopolskie przysmaki, a na przybyłych gości czekały liczne atrakcje (konkursy, koncerty) oraz możliwość degustacji produktów tradycyjnych i regionalnych.
Już po raz kolejny Lokalna Grupa Działania Dunajec-Biała prezentowała "fasolowe specjały" z Ciastem fasolowym tj. z Fasolą Piekny Jaś w roli głównej. "Fasolowe" produkty cieszyły się niezmiennie dużym zainteresowaniem licznie zgromadzonej publiczności.
W plebiscycie dla publiczności producenci zaprezentowali prawie 60 produktów i potraw. Grand Prix konkursu "Małopolski Smak" zdobył w tym roku żur od Piskorka z Nowej Wsi .
Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr tel 14 665 37 37 w godz. 07:45 - 15:45
|